Miltä sinusta tuntuu ajatus, että vuokraisit esimerkiksi talousjohtajan yritykseesi? Vuokraus toimii tilanteissa, joissa ammattitaitoista talousjohtajaa tarvittaisiin, mutta ei välttämättä kokopäivätoimisesti, tai alan asiantuntijaa kaivataan esimerkiksi kehittämään yrityksen taloushallintoa projektiluonteisesti.

Luin jutun Turun kaupungin entisestä talousjohtajasta Ari Mäkisestä, jonka voi nyt vuokrata yritykseen vaikkapa talousjohtajaksi. Juttu löytyy kokonaisuudessaan linkistä:

http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/tyotalous/johtaja-vuokralle

Ulkomailla talousjohtajan vuokraus on vielä yleisempää, lue esimerkiksi:

http://www.forbes.com/sites/jeffthomson/2013/02/14/signs-a-small-business-needs-a-cfo/

Talousjohtajan vuokraaminen yritykseen määräajaksi esimerkiksi henkilövaihdoksen yhteydessä, tai vuokraaminen tarpeen mukaan, vaikka kolmeksi päiväksi kuukaudessa, voisi olla järkevä vaihtoehto monessa yrityksessä.

Vuokrajohtajuus on Suomessa uusi, mutta maailmalla jo vakiintunut ja kasvava trendi. Vuokrajohtajien kysyntä kasvaa koko ajan ja peilaa hyvin aikamme vaatimuksia.

Top 3 syytä, miksi talousjohtajan vuokraus mielestäni kannattaa:

•    Tuo pienille yrityksille mahdollisuuden saada ”kokoaan isompaa” osaamista ja kokemusta käyttöön
•    Uusi näkökulma talon ulkopuolelta voi tuoda tervetulleen, raikkaan näkökulman ”meillä on aina tehty näin” sijaan
•    Kehitystilanteissa ulkopuolisen osaajan voi olla helpompi viedä isoja muutoksia käytäntöön, jos yrityksessä on sisäisiä jännitteitä tai arvovaltakiistoja

Löydätkö itse muita hyötyjä?

Talousjohtajan vuokraus – miksi se kannattaa?