Referenssit

Tässä konkreettisia esimerkkejä palveluistamme.

Tutustu referensseihimme. Miten voimme auttaa teidän yritystänne? Soita ja kysy lisää.

Ri-Hy-kauppakamari-logo

Asiakas: Riihimäen-Hyvinkään Kauppakamari.

Haaste: Hyvä hallituksen jäsen (HHJ) -kurssille luennoitsija – Mitä hallituksen tulisi tietää talousasioista?

Ratkaisu: Luennoitsija, jolla on laaja-alaista talouden johtamisen osaamista.

Kauppakamarin HHJ -kurssin käyneitä on jo yli 7 000 henkeä ympäri Suomea. Kurssien tavoitteena on saada yhtiöiden hallituksiin osaavia ihmisiä, jotka edistävät yritystoimintaa ja tukevat pk-yritysten kasvua ja voivat auttaa yrityksiä pääsemään tavoitteisiinsa. Yksi HHJ -kurssin osa-alueita on talouden seuranta ja ohjaus.

"Kaisa Kokkonen sai osallistujat keskustelemaan talouden osa-alueista innokkaasti ja sai erinomaista palautetta kurssilaisilta."
-Toimitusjohtaja Anne Pevkur    

Moskito

Asiakas: Moskito-Group -konserni, liikevaihto on noin 15 M€, osa Nice -konsernia

Haaste: Uudet toimintatavat yhtiössä edellyttivät myös taloushallinnolta uutta tapaa toimia mm. johdon raportoinnissa ja ostolaskujen käsittelyssä.

Ratkaisu: Yhteistyössä asiakkaan kanssa laadittiin yhtiölle optimaalinen johdon raportointiprosessi ja ostolaskujen käsittelymalli. Samalla myös taloushallinnon toimenkuvat uudistettiin.

"Kun vuosikausia on tehty asioita samalla mallilla, niin tarvitaan ulkopuolinen henkilö avaamaan silmiä ja kyseenalaistamaan tuttuja toimintatapoja ja niiden muuttamista. Siinä arjen rutiinien pyörityksessä itse jotenkin sokeutuu, tietää, että jotain pitäisi tehdä, mutta ei tiedä, että mitä. Oivalluksia, niitä me saatiin! Ja nythän niitä on kivasti siirretty käytäntöön."
-talousjohtaja Liisi Salo, Moskito Group

incap

Asiakas:Incap -konserni, elektroniikan sopimusvalmistusta tekevä kansainvälinen konserni, liikevaihto noin 40 M€.

Haaste: Taloushallinnon toimintojen uudelleenjärjestely vuosina 2015-16 vastaamaan konsernin uusia tarpeita.

Ratkaisu: Osittain ulkoistettu, uusi taloushallinto, joka toi uudet toimintamallit ja raportointiohjelmiston. Vuokratalousjohtajana toimi Kaisa Kokkonen Akebasta.

"Olemme tyytyväisiä, että saimme ammattitaitoisen ulkoistetun talousjohtajan uudistamaan taloushallinnon toimintamalleja. Yhteistyö Kaisan kanssa oli mutkatonta ja asioita eteenpäin vievää."
-Toimitusjohtaja Ville Vuori

FitBiotech

Asiakas: Fit Biotech Oy.

Haaste: Talousjohtajan sairasloman sijaisuus ja hallinnon uudistusten läpivienti.

Ratkaisu: Kokenut vuokratalousjohtaja Akeba Oy:stä.

Yllättävä sairasloma kiireisenä aikana? Ja tarve ulkopuoliselle näkemykselle taloushallinnon kehittämiseen? Vuokratalousjohtajuus yleistyy Suomessa kovaa vauhtia.

"Kiitän väliaikaista talousjohtajaamme, Kaisa Kokkosta, hänen erinomaisesta panoksestaan yhtiön hallinnon kehittämisessä."
-Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen

Norpe

Asiakas: Norpe -konserni, osa Viessman konsernia, kylmälaitteita valmistava kansainvälinen teollisuusyritys, liikevaihto noin 140 M€

Haaste: Kansainvälinen ja kasvava konserni tarvitsee mm. raportointia nopeuttamaan ja hyväksymiskäytäntöjä selkeyttämään yhteiset tavat toimia.

Ratkaisu: Laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa Controllers’ Manual, jossa kuvataan tavoiteltavat ja kaikille yhteiset toimintamallit.

"Projekti eteni ammattitaitoisesti ja joustavasti, asiakasta kuunnellen. "
-Talousjohtaja Riitta Järnstedt

Flowrox

Asiakas: Flowrox Oy, kansainvälinen teollisuuden virtaus-, säätö- ja pumppaustekniikan laite- ja palvelutoimittaja, perheyritys, liikevaihto n. 30 M€

Haaste: Kasvavan ja kansainvälisen konsernin emoyhtiössä ostolaskut kiersivät paperilla ja konsernitilinpäätös tehtiin Excelillä.

Ratkaisu: Nykyprosessien ja tulevien tarpeiden kuvaus yhteisissä työpajoissa, sopivien ratkaisujen etsintä ja suositukset toimintatavoista ja järjestelmistä.

"Taloushallinon sähköistämisen tarve oli ilmeinen, mutta vaihtoehtojen kartoittamiseen tarvitsimme osaavia lisäresursseja. Suosittelemme mielellään Akebaa osaavana ja joustavana kumppanina."
-Talousjohtaja Aarno Laukkanen ja Laskentajohtaja Eija Nikkilä

Tutustu palveluihimme