Olen Pinja 25-vuotias kauppatieteiden opiskelija. Opiskelen pääaineena markkinointia, sivuaineena johtamista ja organisointia. Valmistun kauppatieteiden maisteriksi heinäkuussa 2017. Opiskelun lisäksi olen ehtinyt käytännön töihin; viimeinen vuosi digitaalisen markkinoinnin tehtävissä. Kiinnostus digitaalisia markkinointiratkaisuja kohtaan kasvaa jatkuvasti suomalaisten yritysten parissa. Pro gradu -tutkielmassani tutkin reaaliaikaisen asiakaspalvelun roolia osana yrityksen strategiaa.

Tulevaisuudessa eettiset valinnat ohjaavat uravalintaa

Nyt kun sain opintoni valmiiksi, olen päättänyt viettää seuraavan kuukauden lomaillen. Samalla kun lataan akut täyteen, pohdin sitä, mitä seuraavan viiden vuoden aikana haluan kokea. Etsin työhaasteita myynnillisistä tehtävistä. Olisi mahtavaa päästä sellaiseen suomalaiseen yritykseen, jonka katse on kansainvälistymisessä. Uskon, että tulevaisuudessa myynti on verkostoitumista ja yhteisten synergioiden etsimistä yhdessä asiakkaan kanssa. Koen, että yrityksen arvomaailman jakaminen on edellytys menestykselle myyntityössä.

Kuulun niihin, jotka ajattelevat, että jokaisen yksilön valinnoilla on merkitystä siihen, mihin suuntaan maailma on menossa. Esimerkiksi huoli maailman energiakulutuksesta väestön yhä kasvaessa ohjaa ikäluokkani tulevaisuuden valintoja. Tuttavapiirissäni kasvissyönti on lisääntynyt. Moni tiedostaa myös, että muotiala on keskittynyt kuluttajien vaatimuksien ja muiden taloudellisten lainalaisuuksien ohjaamana pikamuotiin, eli vaatetta ei tehdä kestämään kauaa. Hienoa, että tämän vuoden Nordic Business Forum 2017 keskittyy juuri kestävän kehityksen teemaan.

Harrastukset luovat pohjaa hyvinvoinnille

Esteratsastus oli nuoruuden harrastukseni, kilpailin lajissa 18-vuotiaaksi asti. Viimeiset seitsemän vuotta olen opiskellut, tehnyt töitä, matkustellut ja ollut mukana projekteissa. Olen luonteeltani kilpailuhenkinen, mutta samalla todella kiltti ja kaikille hyvää tahtova ihminen. Tällä hetkellä olen hurahtanut joogaan ja saanut sen avulla selkäni kuntoon. Seuraavaksi listallani ovat tanssi ja baletti. Olen myös kiivennyt takaisin hevosen selkään ja haluaisin päästä kilparadoille lähivuosina.

Mentorointiyhteistyö Akeban kanssa

Voitin Akeban Facebook-kilpailun viime vuonna ja palkintona sain liput Nordic Business Forumiin. Se oli ikimuistoinen kokemus. Tutustuin moniin uusiin ihmisiin. Lisäksi esitykset olivat mielenkiintoisia ja opintojeni kannalta avartavia, erityisesti Peter Diamandis, joka keskittyi tulevaisuuden ilmiöihin.

Kun tätä kautta tutustuin Akebaan, päätimme Kaisa Kokkosen kanssa jatkaa yhteistyötä mentorointina. Meillä nuorilla on esimerkiksi osaamista digitaalisista sovelluksista, mitä vanhemmalla sukupolvella ei välttämättä ole. Toisaalta vastavalmistuneina olemme sokeita sudenkuopille, joihin vanhemmat ovat vahingossa astuneet. Tältä pohjalta ja vuorovaikutuksessa aloitimme yhteiset keskustelut.

Arvostan Kaisan taloushallinto-osaamista ja asiantuntijuutta sekä kokemusta yrittäjyydestä. Menestymiseen tarvitaan verkosto, joka tukee päämäärien saavuttamisessa. Minulla on paljon vielä opittavaa tästä asiasta häneltä. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tutustua Kaisaan ja hän on halunnut mentoroida minua. Oman itsensä johtaminen on ollut nosteessa viime aikoina ja Kaisalla on tämä taito hallussa. Kaisa edustaa minulle vahvaa ja reilua johtajuutta, jollaisessa asemassa myös itse haluan olla jonain päivänä.

Valmistuvan kauppatieteilijän pohdintoja