Tervehdys kaikille! Nimeni on Dan Nguyen ja opiskelen liiketaloutta Laurean Hyvinkään kampuksella. Sain Kaisalta pyynnön kirjoittaa Akeban-blogiin vierailustamme tämän vuoden Nordic Business Forumissa.

“Miten tämä kaikki sitten tapahtui?”

Hypätään elokuuhun 2019, jolloin sain opettajaltamme viestin, että minut oli valittu Akeban stipendiaatiksi tämän vuoden Nordic Business Forumiin. Alun hämmennys muuttui pian innostukseksi, sillä olin haaveillut pääseväni osallistumaan jonain päivänä NBF:ään.
Valmistautuminen tapahtumaan alkoi jo heti syyskuussa: minulle tuli NBF:ltä sähköpostia, jossa kerrottiin, että lataamalla Brella-nimisen sovelluksen, minulla olisi mahdollisuus sopia tapaamisia muiden osallistujien kanssa. Aloin hieman stressata kyseisen sovelluksen suhteen, sillä koin, etten saisi kyseisestä stipendistä kaikkea irti, jos en sopisi näitä tapaamisia. Olin asian tiimoilta yhteydessä viime vuoden stipendiaattiin, Esa Aaltoon, ja kyselin häneltä vinkkejä tapaamisten järjestämiseen. Sain häneltä erittäin tärkeän neuvon: ”Älä stressaa tapaamisista. Ne ovat vain pieni osa kyseistä tapahtumaa. Sulla tulee olemaan varmasti hauskaa ilman niitäkin.” Esan sanat vähensivät stressiäni tapaamisia kohtaan huomattavasti ja päätinkin keskittyä enemmän muihin asioihin.

Vaikka olin perehtynyt NBF:n käytännön asioihin (saapuminen, aikataulu etc.), niin en kuitenkaan tiennyt, mitä odottaa näiltä kahdelta päivältä. Onneksi Kaisa ja Kaisan mies Timo kokeneina NBF kävijöinä pitivät minulle seuraa tapahtuman ajan ja kertoivat paremmin päivien kuluista. Oli muutenkin erikoista nähdä messukeskus sisustettuna tyylikkäästi: olen käynyt siellä useasti eri messujen takia, niin olin henkisesti valmistautunut väentunkuun. Onneksi lippuja oli myyty sen verran, ettei tällaista väentunkua ollut.
Ensimmäinen päivä oli teemaltaan innovaatio ja se sisälsi todella paljon hyviä puhujia ja puheita. Todella moni puhuja toi esille sen, että monet innovaatiot eivät ole syntyneet koulun penkeillä vaan ihan jossain muualla. Tästä hyvänä esimerkkinä oli paikalle kutsutun Steve Wozniakin kertomus Apple tietokoneiden synnystä.
Koin myös ison yllätyksen, kun kahvitauolla päädyin juttelemaan erään yrittäjän kanssa ja pääsin vaihtamaan hänen kanssaan yhteystietoja! Brella-sovellus ei ollut ainoa tapa verkostoitua kyseisessä tapahtumassa.

“Älä pelkää epäonnistua!”

Toinen päivä koski enemmän markkinointia ja sisälsi todella mahtavaa naisenergiaa, sillä paikalle oli kutsuttu mm. Spanxin perustaja/toimitusjohtaja Sara Blakely, Morgan Stanleyn toimitusjohtaja Carla Harris ja Houston Universityn professori Brené Brown. Vaikka toisen päivän vetonaulana oli mainostettu George Clooneyn vierailua ja haastattelua, niin on pakko myöntää, että näiden naisen pitämät puheet tekivät minuun isomman vaikutuksen. Varsinkin Carla Harriksen erittäin viihdyttävä ja motivoiva puhetyyli oli kuin suoraan amerikkalaisesta elokuvasta.
Jos ensimmäisenä päivänä nostettiin esille innovaatioiden keksiminen, niin toisen päivän voisi kiteyttää näin: ”Älä pelkää epäonnistua”! Tämä lausahdus tuli niin monelta puhujalta esille, että se tulee varmasti omaan päivittäiseen käyttöön.

KAKSI PÄIVÄÄ INSPIROIVIA PUHEITA JA MAHTAVAA SEURAA

Nordic Business Forum 2019