BBA-opiskelija Esa Aalto Laurea Ammattikorkeakoulusta Hyvinkäältä sai mahdollisuuden Akeban NBF-stipendiaattina osallistua tämän syksyn Nordic Business Forumiin:

 

Sain eräänä päivänä kaksi sähköpostia. Ensimmäinen yritykseltä, johon tarkoitukseni oli mennä töihin ja toinen oppilaitokseni taloushallinnon projektiohjaajalta.

Ensimmäisessä sähköpostissa oli ilmoitus, että työn aloittaminen vähintään viivästyy. Tämä oli minulle vähintäänkin valtava pettymys. Olin koko kesän odottanut innolla esittämääni työn aloituspäivää, samalla kun kaikki vaikutti olevan näennäisesti kunnossa myös työantajan puolelta.  Harmistunut kiukutteluni kotona rouvalleni keskeytyi onneksi myöhemmin.

Toinen sähköposti tuli taloushallintoon keskittyvältä projektiohjaajalta Tarjalta. ”Akeba Oy ja Kaisa Kokkonen tarjoaa stipendiksi …. ansioituneelle, muita auttavalle tai yrittäjälähtöiselle opiskelijalle… olit ohjaajien suosikki…”  En edes aluksi ymmärtänyt katsoa mitä stipendi piti sisällään, vaan keskityin siihen tunteeseen, kun joku on huomannut sinun antautumisen ja ahkeruuden ilman, että sitä on pitänyt erikseen mainostaa! Viis jostain ilmaislipuista, minut on huomattu! Tiedättekö sen tunteen?

”Nordic Business Forum… kylläpä on tuttu nimi.”

Olin tapahtumasta kuullut toki aikaisemminkin, mutten ollut tutustunut sen tarkemmin. Hymyilin tyytyväisenä ja näytin älypuhelimellani tapahtumalippujen hinnastoa rouvalleni. Liput sekoittuvat ehkä edustuskuluihin suuryrityksissä, mutta opiskelijalle palkinto oli jotain suurempaa. Uuden puvun hankkimisesta löytyisi myös tarina jo itsessään, mutta jätän sen toiseen kertaan.

Olin jo hyvissä ajoin ladannut tapahtuman sovellukset, tutustunut puhujiin ja valmistautunut henkisesti. Verkostoituminen ei ole koskaan ollut vahvin lajini, mutta tilaisuutta varten poistuin mielelläni mukavuusalueiltani. Halusin tavata henkilöstöjohtamisen ammattilaisia. Olin Brella- sovelluksella sopinut viisi 15 minuutin tapaamista, joista valitettavasti vain kaksi toteutui. Halusin ensisijaisesti vertailla omia, ehkä ajoittain yleisen konsensuksen vastaisia mielipiteitäni muun muassa työhaastattelemisesta. Teemapöydistä löysin lisää uhreja tiukkaan tenttiini ja lopputuloksena oli mukava läjä LinkedIn kontakteja, käyntikortteja sekä mentorointitarjous yhdeltä varsin välkyltä HR- ammattilaiselta.

”Sain paljon uusia ajatuksia puhujilta ja osallistujilta”

Puhujista odotin eniten innolla Philip Kotleria ja Andrew McAfee:ta, mutta yllätyksekseni mieleenpainuvin puhuja oli henkilö, johon en ollut aikaisemmin tutustunut millään tasolla: Marcus Buckingham. Marcus puki omat ajatukseni esimerkiksi nykyisten suorituksen arvioinnin toimintatavoista viihdyttäväksi ja intohimoiseksi saarnaksi, jonka jälkeen varmasti moni osallistuja tunsi jonkinlaista pistoa sydämessään. Myös hänen ajatukset vahvuuksiin panostamisesta heikkouksien sijaan jää todennäköisesti elämään kanssani pidemmäksikin aikaa.

Jaoin myös Amy Cuddyn ajatukset siitä, että on järkevämpää keskittyä prosessiin kuin lopputulokseen. Jos prosessit hoidetaan hyvin, ei lopputuloksesta tarvitse edes huolehtia. Toistelin itse tätä mantraa toimiessani myynnin kouluttajana ennen opintoja. Sain paljon uusia ajatuksia myös muilta puhujilta ja osallistujilta, mutta pidättäydyn kirjoittamasta aivan kaikesta jo pelkästään lukijoidenkin takia.

Äärimmäisen laadukkaiden puhujien ohella yksi asia erityisesti teki foorumissa vaikutuksen. Tapahtuman asiakaspalvelijat olivat uskomattoman taidokkaita ja oikein säteilivät positiivisuutta. Huomasin tapahtuman jälkeen pohtivani, mitä ihmettä näille ilopillereille syötetään/ maksetaan/ koulutetaan.

Kaisan neuvoista huolimatta, en välttämättä osannut ensikertalaisena hyödyntää tapahtumaa täysivaltaisesti, mutta kaiken kaikkiaan olen onnellinen, että pääsin osallistumaan ja vielä niinkin lämpimien ihmisten seurassa kuin hän.

Valtava Kiitos isolla koolla Kaisa Kokkoselle sekä Laurean henkilökunnalle. Olen nyt yhtä valtavan hienoa kokemusta rikkaampi!

Tagged on: